Guláš s hlívou ústřičnou

1. února 2012 v 21:38 | Altara |  Vaření

SUROVINY
750 g vepřové plece, 1 velká cibule, 2 lžičky červené mleté papriky, sůl a pepř, hladká mouka, 1 hovězí bujón (Natur), 4 lžíce oleje, 1 balení hlívy ústřičné


Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme omytou, okapanou a na větší kostky nakrájenou vepřovou plec, na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou a orestujeme. Zasypeme červenou mletou paprikou, osolíme, podlijeme vodou, přidáme bujón a dusíme do měkka. Guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dochutíme solí a pepřem. podáváme s vařenou rýží, ale také s chlebem či jinou přílohou.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 1. února 2012 v 21:39 | Reagovat

Ali, já mám tak děsný hlad, a ty na mě s takovým skvělým jídlem! Klávesnici mám úplně zatopenou!!! Jak teď budu psát?! ;-)

2 Iva | Web | 1. února 2012 v 22:33 | Reagovat

To je také náramná dobrota. Krásně upravené. :-) Pouze to má jednu chybu - dáváš recepty večer a to jsou hrozná muka. ;-)

3 Milada | E-mail | 2. února 2012 v 6:21 | Reagovat

Tak ten bych si dala - a moc ráda. Jen mě trošku udivuje příloha,ke guláši dávám knedlík, pečivo, bramboráčky, asi jde  o zvyk.

4 Alis | Web | 3. února 2012 v 14:28 | Reagovat

Ahoj Alí, o hlívě jsem zatím jen slyšela a ještě nikdy jsem z ní nic nevařila! A tohle vypadá moc dobře!!

5 tetkapernikarka | Web | 3. února 2012 v 19:16 | Reagovat

Hmmmmm.....já bych jedla ! :-)))

6 altara | 3. února 2012 v 21:31 | Reagovat

Hani,
vidíš,nemáš vkládat recepty hladová!
Ivi,
já ne, Hanička....
Miládko,
u nás také nejčastěji dáváme knedlíky, ale chtěla jsem něco lehčího a hlavně rychlého.
Alis,
hlíva je sice trochu tužší, ale mě neva a hlavně prý je zdravá.
Alenko já taky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama