Hrachová kaše s volským okem

6. února 2012 v 21:21 | Altara |  Vaření

SUROVINY
500 g hrachu, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, asi 200 ml vody slité po uvaření hrachu,
3 až 4 stroužky česneku, majoránka, sůl a pepř



Hrách propláchneme, namočíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do studené vody. Vodu neměníme a hrách uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a odložíme stranou, doléváme ji při mixování, abychom docílili správnou hustotu kaše. Rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku a krátce osmažíme, přidáme rozmixovaný hrách a ještě chvíli povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. Podáváme s volským okem a kyselou okurkou, můžeme posypat ještě cibulí osmaženou na sádle.
 


Komentáře

1 Iva | Web | 6. února 2012 v 21:43 | Reagovat

Také ji musím udělat, už u nás dlouho nebyla. Máš ji parádně nazdobenou. :-D

2 tetkapernikarka | E-mail | Web | 6. února 2012 v 22:48 | Reagovat

Dobrý tip na oběd,díky Ali! :-)

3 Milada | E-mail | 7. února 2012 v 8:34 | Reagovat

Už několik dní mám na ni chuť, vynechám pouze tu osmaženou cibuli - ta se moc nekamarádí s mým žaludkem.

4 altara | 8. února 2012 v 20:50 | Reagovat

Ivanko,
mě osobně víc chutná cizrnová kaše.
Alenko,
jednou za čas, co by ne?
Miládko,
ona je dobrá i bez cibule.

5 Milada | E-mail | 9. února 2012 v 12:13 | Reagovat

[4]: Tak mám za sebou oběd - mně to chutnalo moc (bez cibulky). Udělala jsem to "jedlejší" (pro manžela)- hustě jsem to posypala osmahnutou gazdovskou slaninou.

6 altara | 9. února 2012 v 13:21 | Reagovat

Miládko, díky a co na to manžel???

7 Milada | E-mail | 9. února 2012 v 15:58 | Reagovat

[6]: Hm..= největší pochvala

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama