Pečený losos s bramborovo koprovou kaší

1. února 2012 v 21:45 | Altara |  Vaření

SUROVINY
Porce lososa podle počtu strávníků, sůl a pepř, citrónová šťáva, máslo, 2 lžíce olivového oleje


Porce lososa omyjeme, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem, přidáme olivový olej a klademe připraveného lososa. Na každou porci dáme tenký plátek másla. Pečeme při 200°C asi 10 minut, v polovině pečení porce obrátíme. Podáváme s bramborovou kaší s jemně nasekaným koprem.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 1. února 2012 v 21:47 | Reagovat

Kopr moc nemusím, ale pečeného lososa bych si dala s velkou chutí!

2 Iva | Web | 1. února 2012 v 22:26 | Reagovat

Alenko, já na lososa vymačkám šťávu z pomeranče. Jinak ho dělám hodně podobně. Losos to je pro mně dobrůtka, ale manžel ho moc nemusí. Máš ho krásně naaranžovaného. :-)

3 Milada | E-mail | 2. února 2012 v 6:13 | Reagovat

Lákavé - hodně se mně sbíhají sliny...

4 Alis | Web | 3. února 2012 v 14:27 | Reagovat

Ahoj Alí, lososa bych si hned dala!!!

5 tetkapernikarka | Web | 3. února 2012 v 19:12 | Reagovat

Porce na obrázku je vskutku lákavá!Je zajímavé,dát do bramborové kaše kopr,určitě to zkusím,kopr mám ráda.

6 altara | 3. února 2012 v 21:17 | Reagovat

Hani,
kopr já mám ráda, ale lososa u nás mají rádi všichni.
Ivi,
s pomerančem jsem to ještě nezkoušela.
Miládko,
na to se dám zlákat vždycky.
Alis,
já bych mo mohla jíst každou chvíli, hlavně když nemá kosti.
Alenko, díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama