Sýrová s drožďovými knedlíčky

6. února 2012 v 21:13 | Altara |  Vaření

SUROVINY
1 malou mrkev, 1 malou kořenovou petržel, kousek celeru, kousek pórku, 1 malou cibuli,
100 g taveného sýra, 1 zeleninový bujón (Natur), drožďové knedlíčky, 30 g másla, sůl a pepř
Knedlíčky z droždí: 2 kostičky droždí, 1 velké vejce, 1 malá cibule, česnek podle chuti, sůl, pepř, strouhanka, 50 g tuku Omega.


Kořenovou zeleninu postrouháme na struhadle s velkými otvory, pórek nakrájíme na kostičky, rovněž tak i cibuli. V hrnci rozpustíme máslo a tuto zeleninu na něm osmažíme. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, přidáme bujón a přivedeme k varu. Zároveň v polévce rozpustíme tavený sýr. Když je zelenina měkká, zavaříme do polévky drožďové knedlíčky. Dochutíme solí a pepřem.
Na knedlíčky v kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme na drobounko nakrájenou cibuli, droždí a na slabém plameni mícháme dokud se droždí nerozpustí. Stáhneme z ohně. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř, dále přidáváme strouhanku tak, aby vzniklo těstíčko, které se nelepí. Tvarujeme knedlíčky a vkládáme do vroucí polévky.
 


Komentáře

1 Iva | Web | 6. února 2012 v 21:54 | Reagovat

Drožďové knedličky dělám. Sýrová polévka je zajímavá. Já dělám pórkovku se sýrem. :-)

2 tetkapernikarka | E-mail | Web | 6. února 2012 v 22:54 | Reagovat

Drožďové knedlíčky moc nedělám,ale ochutnala bych ráda! Polévka vypadá dobře:-)

3 Milada | E-mail | 7. února 2012 v 8:45 | Reagovat

Tady chválím pouze servírování,chuťově mě to neláká. Z droždí dělám jen pomazánku, tu mám ráda.

4 altara | 8. února 2012 v 21:01 | Reagovat

Děvčata,
já drožďové knedlíčky miluju, akorát jsem na ně sama. Nikdo u nás o ně nestojí. Ale co bych si také neuvařila něco jenom sama pro sebe???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama