Hovězí na žampionech

14. března 2012 v 21:03 | Altara |  Vaření

SUROVINY
6 plátků zadního hovězího, 1 balení hnědých žampiónů, 1 větší cibule, olej, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 1 hovězí bujón, zátřepka z hladké mouky na zahuštění


Omyté hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách osmažíme na oleji. Vyjmeme a na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Vše dáme do tlakového hrnce, přidáme bujón, podlijeme vodou a vaříme asi 45 minut. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme zátřepkou z vody a hladké mouky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se sýrovými lívanečky (viz bramborové lívanečky se sýrem).
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 14. března 2012 v 21:09 | Reagovat

Dala bych si říct, Ali! S těmi lívanečky to musí být moc dobré jídlo. :-)

2 Lenka | E-mail | Web | 14. března 2012 v 21:15 | Reagovat

Hani, až půjdeš k Alence na oběd, stav se pro mě. :-) Takovou baštu si dám líbit.

3 Hanka | Web | 14. března 2012 v 21:16 | Reagovat

[2]: Jasně, Leni, už se těším! :-D

4 aluskacz | 14. března 2012 v 21:21 | Reagovat

Alenko to vypadá moc dobře, dala bych si nějakou takovou mňamku, ale Martin hovězí nemůže :-( Ale třeba maminka by mohla uvařit.. Co ty na to maminečko?? ;-)

5 tetkapernikarka | Web | 14. března 2012 v 21:30 | Reagovat

[4]: Když doneseš hovězí :-D  :-D  :-D  :-D  :-D Taky se tady nad tím rozplývám,byla by to dobrá změna i s těma lívanečkama.Ali,ty nám teda děláš chutě!!! :-D

6 Iva | E-mail | Web | 14. března 2012 v 21:32 | Reagovat

Mňam, to byla určitě dobrůtka. Také bych si dala. :-)  :-D  ;-)

7 altara | 14. března 2012 v 22:11 | Reagovat

Hani a Leni,
musíte se objednat, protože už nezbylo. Nebudu přeci riskovat je přijdete a nebude "PROSTŘENO" :-D

8 altara | 14. března 2012 v 22:12 | Reagovat

alusko,
ještě že tu maminečku máš. :-) Já už ne :-( no a tak si musím vařit sama.

9 altara | 14. března 2012 v 22:13 | Reagovat

Alenko,
mlsní lidé většinou dělají chutě :-? s tím nic nenaděláš :-)  :-D  ;-)

10 altara | 14. března 2012 v 22:14 | Reagovat

Ivi,
opravdu to bylo dobré. :-)

11 altara | 14. března 2012 v 22:15 | Reagovat

Děvčata moc vám děkuji za návštěvu. ;-)

12 Prťka | Web | 14. března 2012 v 22:24 | Reagovat

Mňááááám. Dostala jsem teď hrozný hlad, nebo spíš chuť. Určitě vyzkouším.

13 altara | 14. března 2012 v 23:10 | Reagovat

Petruško,
díky za návštěvu, máš pěkný blog :-)  ;-)

14 Milada | E-mail | 15. března 2012 v 4:16 | Reagovat

Vyměnila bych hovězí, ale ty lívanečky bych brala - vypadají lákavě. :-)

15 Alis | Web | 15. března 2012 v 7:58 | Reagovat

Ahoj Alí, vypadá to moc dobře!! Maso se žampiony  také vařívám, akorát většinou s rýží ;-) Ale teď už vím, že vyzkouším i Tvoje bramboráčky :-)  :-)

16 altara | 16. března 2012 v 20:18 | Reagovat

Miládko,
díky,
já bych hovězí tedy neměnila. :-? :-D  :-D  :-D

17 altara | 16. března 2012 v 20:18 | Reagovat

Alis díky,
vyzkoušej a dej vědět. :-) Měj se moc hezky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama