Škvarkáče

7. března 2012 v 17:49 | Altara |  Vaření

SUROVINY
600 g vařených brambor, sůl, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, hrubá mouka na vál
Náplň: 1 větší cibule, 30 g sádla, 20 g strouhanky, 150 g škvarků, sůl a pepř


Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme a ještě horké prolisujeme na pomoučený vál. Necháme vystydnout. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme vláčné těsto. Je-li řídké, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme na kolečka, zplacatíme, poklademe náplní. Konce spojíme k sobě a v dlani zakulatíme knedlíky. Vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 7 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Knedlíky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.
Náplň připravíme tak, že na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přidáme strouhanku a ještě chvilku osmažíme. Necháme vychladnout, přidáme škvarky, dochutíme solí a pepřem.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 7. března 2012 v 17:51 | Reagovat

Takovým obědem bych rozhodně nepohrdla, Ali, jenže škvarky nemůžu. Do knedlíků dávám kostky uzeného masa orestovaného na cibulce. :-) Jenže to už potom nejsou škvarkáče, ale "uzenáče"! ;-)  :-D

2 Alis | Web | 7. března 2012 v 19:06 | Reagovat

Ahoj Alí, taky bych si hned dala :-)

3 Milada | E-mail | 7. března 2012 v 19:21 | Reagovat

Ty miluju(ale taky bych neměla :-().Někdy je vařím vcelku- na rozválenou placku dám náplň, smotám jako závin, dám do folie,uvařím a každý dostane plátky.Ušetří se troška práce. :-)

4 MilenaS | 7. března 2012 v 20:48 | Reagovat

Mňam, Alen, ty jsi sem teda dneska dala sérii! Jedna lepší dobrůtka, než druhá! Všechno jsou moji favorité...a tyhle plněné knedlíky už jsem dlouho nedělala, takže mám tip - děkuji:-)

5 Iva | E-mail | Web | 7. března 2012 v 21:02 | Reagovat

Alenko, ty mi děláš chutě. Takové dobrůtky. Dám mi dost práce nejít vybílit ledničku. :-D ty ty ty! :-)  :-D  ;-)

6 Lenka | E-mail | Web | 7. března 2012 v 21:26 | Reagovat

Mňam mňam, taky je dělávám. Nezdravé, ale moc dobré. Jen co někdo vynalezne dietní škvarky, hned si je udělám. :-P

7 MilenaS | 7. března 2012 v 23:56 | Reagovat

Ale Leni, když se objeví taková dobrota, tak zavři oči, abys neviděla, že je nezdravá a honem ji zbašti a je to!:-) Jooo, člověk si musí umět poradit v každé situaci:-)

8 altara | 8. března 2012 v 12:48 | Reagovat

Hani,
hezký název "uzenáče", taky je dělám ale s těmadle jsem měla větší úspěch.
Alis, díky.
Miládko,
myslím, že to vyjde nastejno :-)
Milen,
díky, obávám se, že dokud budu mít škvarky, tak je budu muset dělat častěji. Nikdy, ale vůbec nikdy mi nezbydou škvarky na škvarkové placky - recept po mamince, která je měla móóóc dobré. Budu muse nějaké utajit hned čerstvé. :-?
Ivi,
ty máš v lednici škvarkáče? 8-O
Leni,
jojo, dietní škvarky by ale nebyly tak dobré, to si piš ;-)
Milen,
zlatá slova :-D  :-D  :-D

9 MilenaS | 8. března 2012 v 14:42 | Reagovat

Někdy Ti sem hodím recept na kynuté škvarkové placky se zelím, jaké dělám já. Jsou fakt úžasné, sice trošku pracné, ale s polévkou je to v létě na zahradě jídlo, které miluju!:-)

10 tetkapernikarka | E-mail | Web | 8. března 2012 v 17:44 | Reagovat

Tak tady bych měla guče až za ušima :D  :D  :D

11 altara | 8. března 2012 v 19:01 | Reagovat

Milen,
hoď, určitě ráda vyzkouším ;-)  :-)
Ali,
předpokládám, že guče=boule :-D :-?  :-D  :-D

12 tetkapernikarka | Web | 8. března 2012 v 21:47 | Reagovat

[11]:Ali,předpokládáš správně :-D  :-D  :-D

13 altara | 9. března 2012 v 13:26 | Reagovat

:-D  :-D  :-D

14 altara | 9. března 2012 v 13:26 | Reagovat

to jsem ráda :-D  :-D  :-D

15 Iva | E-mail | Web | 9. března 2012 v 20:34 | Reagovat

Alenko, škvarkáče v ledničce nemám. Při pročítání receptů dostávám chuť a to je nebezpečné. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama