Krůtí na kari s pohankou

14. dubna 2012 v 21:38 | Altara |  Vaření

SUROVINY

krůtí prsa (asi 500 g), 1 velká cibule, 1 vejce vařené natvrdo, 50 g šunky nebo šunkového salámu, sůl a pepř, 1 rovná lžička kari koření, hladká mouka na obalení, 1 kuřecí bujón, 1 lžíce majolky, 4 lžíce oleje, zátřepka z vody a hladké mouky


Omytá krůtí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Po obou stranách osmažíme na oleji. Vyjmeme a na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Dáme do tlakového hrnce, přidáme bujón, podlijeme vodou a vaříme asi 30 minut. Maso vyjmeme, přidáme kari koření, krátce povaříme a omáčku zahustíme zátřepkou z vody a hladké mouky. Do hotové omáčky přidáme na kostičky nakrájené vejce a šunku, necháme prohřát. Nakonec vmícháme majolku ale už nevaříme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou pohankou nebo jinou oblíbenou přílohou.
 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 14. dubna 2012 v 21:40 | Reagovat

Kari mám ráda, i když mi nedělá dvakrát dobře. Tohle jídlo vypadá dobře, Ali! :-)

2 Tatiana Lensky | Web | 14. dubna 2012 v 21:44 | Reagovat

Krůti na akri musí být výborné, ale tu pohanku k tomu už nevím:-DD

3 Zúza | E-mail | Web | 14. dubna 2012 v 21:45 | Reagovat

Vypadá to hodně dobře :)

4 Terez* | E-mail | Web | 14. dubna 2012 v 21:49 | Reagovat

Vypadá to pěkně! :)

5 altara | 14. dubna 2012 v 21:55 | Reagovat

[1]:Hani děkuji, bylo zajímavé a mě taky chutnalo. Mně vlastně chutná skoro všechno kromě plíčků a mlíkové polévky. To fáááááááákt nemůžu. :-D

6 Iva | E-mail | Web | 14. dubna 2012 v 21:55 | Reagovat

Maso na kari je výborné a pohanku bych si také dala. Určitě to bude mňamka. ;-)  :-D

7 altara | 14. dubna 2012 v 21:58 | Reagovat

[2]: Tatiano,
můžeš zvolit jinou přílohu, toto jídlo ji snese. Díky za návštěvu.

[3]: Zúzo, díky a díky za návštěvu i tobě.

[4]: Terez, díky.
;-)

8 altara | 14. dubna 2012 v 22:00 | Reagovat

Jééééé, Ivi kde se tu bereš? Jsem tvůj příspěvek málem přehlédla. Je to dobré, zkus to někdy, už taky nevím co pořád vařit tak vymýšlím. :-)  ;-)

9 tetkapernikarka | 14. dubna 2012 v 23:42 | Reagovat

Ali,jestli to bude dobré,tak jak to vypadá,mám inspiraci na oběd někdy v týdnu.A pohanka jako příloha-proč ne? Vyzkoušet se má všechno,ne? :-D Hezkou neděli :-) Alena

10 Milada | E-mail | 15. dubna 2012 v 5:58 | Reagovat

Máš moc pěkné servírování, pohanku na slano mám moc ráda :-)

11 Alis | Web | 15. dubna 2012 v 9:36 | Reagovat

Ahoj Alí, tak koukám, že máme obě tenhle týden "kari". S pohankou jsem to ještě nikdy nezkoušela, asi brzy vyzkouším :-)  ;-)

12 altara | 17. dubna 2012 v 9:38 | Reagovat

[9]: Alenko, docela mě překvapilo jak to bylo dobré s tou pohankou.

[10]: Miládko děkuji, jak děláš pohanku, máš nějaký zajímavý recept?

[11]: Alis, jsem ti psala do příspěvku, že dělám taky kari :-) Díky

13 Milada | E-mail | 17. dubna 2012 v 10:12 | Reagovat

[12]: Nevím, jestli je můj recept zajímavý, ale je jediný, který dělám. V podstatě ji dělám jako čočku - uvařím, trochu zahustím zásmažkou a dochutím - sůl, česnek, pepř :-)

14 altara | 25. dubna 2012 v 23:00 | Reagovat

[13]: Miládko s česnekem jsem jednou pohanku taky dělala, ale asi ji nezahušťuji. Teď fakt nevím. :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama