Mlynářská česnečka s pohankou

17. dubna 2012 v 19:15 | Altara |  Vaření

SUROVINY
30 g másla, 3 lžičky hladké mouky, 50 g anglické slaniny, palička česneku, asi 100 g pohanky, sůl a pepř, majoránka, kmín, 1 vejce, tvrdý sýr, zelená petrželka



V hrnci rozpustíme máslo, osmažíme na něm drobně nakrájenou anglickou slaninu, zasypeme hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme pohanku, kmín a majoránku. Krátce povaříme dokud není pohanka měkká. Poté přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i bujón. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce a nasypeme sekanou zelenou petrželku. Do hotové porce na talíři přidáme strouhaný sýr.

 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 17. dubna 2012 v 19:15 | Reagovat

Ali, to si vymýšlíš nebo máš recept? :-)

2 altara | 17. dubna 2012 v 19:46 | Reagovat

Toto je upravený recept z Pohankové kuchařky. Ostatní si vymýšlím. :-)

3 Milada | E-mail | 17. dubna 2012 v 19:48 | Reagovat

I když nejsem moc polévková, tato vypadá jedle.. :-)

4 tetkapernikarka | Web | 17. dubna 2012 v 22:49 | Reagovat

Ráda bych ji ochutnala,Ali můžu se stavit? :-D

5 Iva | E-mail | Web | 18. dubna 2012 v 20:24 | Reagovat

Polévky moc nemusím, ale s pohankou to bych si pochutnala. :-D  :-)

6 altara | 25. dubna 2012 v 22:55 | Reagovat

[3]: Podle mě vypadají jedle všechny,ještě žiju :-D

[4]: Že váháš, kvůli tobě ji klidně udělám znovu :-)

[5]: Ivi díky. ;-)

7 HaF | Web | 1. května 2012 v 23:04 | Reagovat

Dík za tip, zas o nápad navíc, kam můžu zbytku rodiny podstrčit něco zdravějšího! ;-)

8 altara | 10. května 2012 v 15:15 | Reagovat

Hani, díky a doufám, že dobře pochodíš ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama