Krůta pečená s mandlemi

9. dubna 2013 v 19:51 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 až 1,5 kg krůtího masa (použila jsem vrchní krůtí stehna a křídla), 100 g másla, sůl, plátky mandlí, voda na podlití


Omyté maso osolíme, vložíme do pekáče, poklademe plátky másla a podlijeme trochou vody. Přiklopené pečeme při 200°C asi hodinu. Kontrolujeme občas, zda je dostatečně podlité. Před koncem pečení posypeme plátky mandlí a odkryté pečeme ještě chvíli, aby pečínka získala zlatavou barvu a křupavou kůrčičku. Podáváme s bramborovými šiškami a špenátem.



 


Komentáře

1 Hanka S. | E-mail | Web | 9. dubna 2013 v 19:53 | Reagovat

Tohle už je na mě trochu moc, Ali, jedno jídlo lepší, než druhé. Normálně mi kloužou prsty po klávesnici, jak ji mám mokrou! ???  :-D
Pěkná sbírka chutných receptů, už se těším, až z nich něco vyzkouším. :-)
Měj se krásně! :-) Hanka

2 Milada | E-mail | 9. dubna 2013 v 21:18 | Reagovat

Dobrý nápad, ale ...pro sebe bych si zase musela vyměnit maso, krůtu nejím. Na stará kolena se mně nakupilo několikero druhů mas, která nejím. Není to z vybíravosti, prostě mně nechutnají. :-(

3 altara | 10. dubna 2013 v 21:20 | Reagovat

[1]: Ale Haní, nepřeháněj. Děkujíííí. :-)

4 altara | 10. dubna 2013 v 21:22 | Reagovat

[2]:Miládko já jsem pečenému krůtímu masu propadla a nikdy jsem ho nechtěla jíst. Tak vidíš. ;-)  :-)

5 Iva | Web | 10. dubna 2013 v 22:38 | Reagovat

To je další výborný recept. Krůtí a kuřecí maso u nás v poslední době vede. To bude skvělá změna. :-D  ;-)  :-)

6 tetkapernikarka | Web | 10. dubna 2013 v 23:04 | Reagovat

Ali,jestli to chutná tak dobře ,jak to na talíři vypadá,nezbývá nic jiného,než to vyzkoušet :-D

7 altara | 13. dubna 2013 v 21:44 | Reagovat

[5]: Ivi u nás také, ale spíš to krůtí. :-D

[6]: Ali, nám moc včera jsem ho pekla znovu. :-)

8 MilenaS | 14. dubna 2013 v 17:25 | Reagovat

Teda Alen, to je nádhera! Až mi spadla čelist...:-)

9 HaF | Web | 29. dubna 2013 v 21:47 | Reagovat

Vypadá to krásně! Budu muset vyzkoušet. U nás se krůtí stehno peče s cibulí, česnekem a kmínem. Od pečeného vepřového skoro k nerozeznání, ani tchán to k zelí nepoznal a taky tvrdil, že krůtu nejí! Tahle varianta s máslem a mandlemi je jistě skvělá! :-)

10 altara | 6. května 2013 v 23:06 | Reagovat

[8]:Milen díky. :-)

[9]: Hani díky, taky vyzkouším po vašem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama