SUROVINY
Kokosky: 140 g cukru krupice, 140 g strouhaného kokosu, 2 bílky, špetka soli
Linecká kolečka: 300 g hladké mouky, 200 g Hery, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, špetka soli
Krém: 200 ml mléka, 2 lžíce čokoládového pudinku, 200 g másla, 150 g moučkového cukru, čtvrt balíčku vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu
Dohotovení: hořká čokoládová poleva, trochu 100% tuku, džem z černého rybízu

Nejdříve upečeme kokosky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme vařečkou strouhaný kokos. Pomocí dvou lžiček klademe na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky, které pečeme při 150°C. Kopečky se trochu rozlijou. Podle počtu kokosek upečeme stejný počet lineckých koleček, která mají průměr o něco větší než kokosky. Suroviny na linecké zpracujeme do hladkého těsta, které necháme asi hodinu v chladu odpočinout. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm, vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 170°C dorůžova. Necháme zcela vychladnout. Na krém uvaříme z mléka a pudinku kaši. Máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši, do které vmícháme rum. Osvědčilo se mi to, krém se mi nikdy nesrazí. Krém dáme do zdobícího sáčku a po obvodu lineckých koleček nastříkáme. Doprostřed dáme trochu džemu. Přikryjeme kokoskami a dáme ztuhnout do chladu. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a přidáme trochu 100% tuku. Ztuhlé kokosky spodní částí namáčíme do čokolády.
SMĚS SVATEBNÍHO CUKROVÍ