Nepečení kokosoví ježci

30. prosince 2015 v 22:45 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

300 g strouhaného kokosu, 100 g sušeného mléka, 150 g mletého cukru, 1 Salko (slazené mléko v plechovce),
Dohotovení: hořká čokoláda, kokos na obalení


Ve větší míse promícháme kokos, sušené mléko a cukr. Pak postupně přidáváme Salko (Salko předem ale nevaříme). Pořádně vypracujeme těsto. Pokud by bylo moc řídké nebo se moc lepilo, přidáme ještě trochu strouhaného kokosu. Na 20 minut vložíme těsto do lednice, trošku tam ztuhne. Následně odebíráme kousky, ze kterých vymodelujeme ježky. Zadeček namáčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme kokosem. Rozpuštěnou čokoládou pomocí štětečku naznačíme očka a čumáček.

 


Komentáře

1 Hanka S. | E-mail | Web | 30. prosince 2015 v 22:47 | Reagovat

To jsou kouzelní ježečkové, Ali! Ty bych snad ani nemohla zbaštit. ???  ;-)
Mimochodem, do kokosové hmoty bych cvrkla trochu rumu, nedám bez něj ani ránu, a to jsem abstinent. ;-)  :-D

2 altara | 1. ledna 2016 v 20:12 | Reagovat

Neriskovala jsem, nevěděla jsem, co by v tom udělalo to sušené mléko a tak jsem se držela receptu, mimochodem je stejný jako na kokosová hnízda, jen jsem chtěla i něco dětského. Díky Hani. :-)

3 tetkapernikarka | 2. ledna 2016 v 13:31 | Reagovat

Ali,ježečci jsou kouzelní :-)

4 altara | 2. ledna 2016 v 22:51 | Reagovat

[3]: Děkuji ti Ali a představ si, že byli snězení do posledního :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama