Truffle kokosové s praženými mandlemi

20. února 2016 v 18:17 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

75 g másla, 75 g moučkového cukru, 200 g bílé čokolády, 30 ml rumu
Dohotovení: 150 g bílé čokolády, strouhaný kokos, pražené loupané nesolené mandle


Ve vodní lázni si rozpustíme 150 g bílé čokolády. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou prochladlou, ale ještě tekoucí bílou čokoládu (200 g). Prošleháme. Platíčko od bonboniéry - polokoule plníme bílou čokoládou asi do čtvrtiny, štětečkem rozetřeme po stranách a dáme do chladu ztuhnout. Poté plníme náplní až k povrchu, sypeme kokosem a doprostřed zapíchneme mandli. Necháme ztuhnout v chladu a poté z platíčka vymačkáme. Klademe do papírových košíčků.



 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 20. února 2016 v 18:18 | Reagovat

Kombinace kokosu a mandlí je prostě úžasná, Ali! :-P  :-)

2 altara | 20. února 2016 v 23:46 | Reagovat

[1]: Děkuji ;-)  :-)

3 MilenaS | 21. února 2016 v 12:45 | Reagovat

Nejvíc Ti závidím, Alen, že můžeš ty pralinky vůbec dělat, že máš na ně odběratele. Mně už se po nich tak stýská, střihla bych si nějaké, nápady by byly, ale musela bych je sama sníst. rodina už je přejedená:-)

4 tetkapernikarka | 21. února 2016 v 16:49 | Reagovat

Určitě moc chutnaly,Ali :-)

5 altara | 23. února 2016 v 16:48 | Reagovat

[3]: U nás je to stejné a tak je jen nenápadně po kouscích pohazuji na talířkách v místnostech a časem mizí :-D

[4]: Jojo, ale na můj vkus moc sladké :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama