Bramboráky z Vysočiny

26. září 2016 v 14:35 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 kg oloupaných brambor, 2 až 3 vejce, 130 g hladké mouky, 100 ml mléka, 3 velké stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, olej na smažení


Oloupané brambory nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme několik minut odstát a následně slijeme vodu. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce, rozmačkaný česnek, majoránku, dle potřeby mouku a mléko - těsto by nemělo být tuhé. Dobře promícháme. Bramborovou směs v malých dávkách lijeme na pánev a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.


 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 26. září 2016 v 14:37 | Reagovat

Z dnešní nadílky se mi nejvíc zamlouvají bramboráky, Ali.
Já je nikdy nemám tak krásně dozlatova usmažené. :-P  :-)

Hotovo, máme navařeno, snědeno a zveřejněno. ;-)  :-D

Měj se krásně, Alenko, a pamatuj na moje upřímně míněné rady. :-D  :-D  :-D

2 Miladam | E-mail | 26. září 2016 v 18:10 | Reagovat

Bramboráky mám hodně ráda, ale nikdy je nemám tak krásně zlatavé a určitě jsou i křupavé :-)

3 Lenka | E-mail | Web | 26. září 2016 v 19:06 | Reagovat

Ahoj Ali, krásné bramboráčky, jen se zakousnout!

4 věrka | 26. září 2016 v 19:24 | Reagovat

Fotka dělá divy, tak je vše tak jak má být. Ale bramboráky, jsou prostě bramboráky, mňam. :-)

5 ruzena | E-mail | Web | 26. září 2016 v 22:23 | Reagovat

Jsou nádherné! :-) Bramboráky jsem už neměla ani nepamatuju.. :-? Tedy takhle krásné, domácí :-) Dala jsem si je jednou v Praze v restauraci - nevzhledná, šedivá, blátivá hmota :-!

6 Majka | Web | 27. září 2016 v 18:32 | Reagovat

Zbožňuju bramboráky, tenhle mi voní i z compu!

7 altara | 29. září 2016 v 18:21 | Reagovat

[1]:Haničko díky. Tvoje dobře míněné rady respektuji a světe div se i dodržuji. ;-) To bys do mě neřekla viď?

[2]: Miládko, já dávám mléko a ony nezčernají a po usmažení jsou krásně zlatavé. :-)

[3]: Leni díky :-)

[4]: Asi je zítra udělám, mňam :-)

[5]: Růženko děkuji, jak píšu výše, to mléko jim udrží tu světlou barvu :-)

[6]: Majko díky :-)

8 tetkapernikarka | 2. října 2016 v 19:22 | Reagovat

Ali,máš je teda usmažené jedna báseň! :-) Chutě mi děláš veliké,asi se budu muset některý den opičit ;-)  :-D

9 altara | 3. října 2016 v 20:34 | Reagovat

[8]: Alenko díky, jen si nasmaž :-)

10 Milada | E-mail | 13. října 2016 v 14:26 | Reagovat

Ali, slyšíš, jak si pomlaskávám? Dnes jsem dělala přesně podle Tebe bramboráky, výsledek byl bezva - křupavě a zlatavé :-)

11 altara | 13. října 2016 v 18:50 | Reagovat

[10]:Neslyším, mám zalehlé uši od rýmy :-( ale věřím ti, protože my už mlaskali několikrát :-) Recept je z kalendáře BLESK.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama