Dýňová polévka

26. září 2016 v 14:24 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 menší dýně Hokkaidó, 2 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 1 litr vody nebo kuřecího vývaru, sůl, pepř, 100 ml smetany, dýňová semínka, krutony z chlebíčkové veky


V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme nahrubo nastrouhanou dýni Hokkaidó i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme podle chuti a vaříme doměkka, Rozmixujeme tyčovým mixerem. Zjemníme smetanou. Podáváme s krutony a zdobíme dýňovými semínky.


 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 26. září 2016 v 14:26 | Reagovat

Dýňová polévka je poslední dobou nějak v módě.
Zajímalo by mě, jak chutná, Ali. ;-)

2 Lenka | E-mail | Web | 26. září 2016 v 19:12 | Reagovat

Dýňovou polévku mám moc ráda, a ta tvoje vypadá moc dobře. Prosím plný talíř. :-)

3 altara | 29. září 2016 v 18:31 | Reagovat

[1]:Je fakt dobrá, samotnou mě to překvapilo :-)

[2]: :-( už není, jedině dýně. Ta jo a je jí plný talíř :-D  :-D  :-D

4 tetkapernikarka | 2. října 2016 v 19:30 | Reagovat

Ali,u nás je poslední dobou dýňová polévka hodně oblíbená i když ji dělám jinak.Ale receptů je spousta,záleží na chutích každého.
Tvoje vypadá na talíři báječně! :-)

5 altara | 3. října 2016 v 20:37 | Reagovat

[4]: Ali díky :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama