Sýrová se zelenými fazolkami

26. září 2016 v 14:15 | Altara |  Vaření
SUROVINY

30 g másla, hrst nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 menší cibule, litr vody, 1 zeleninový bujón, 100 g taveného sýra, 2 hrsti mražených fazolových lusků, sůl, pepř, sekaná petrželová nať


V hrnci rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme bujón a sýr, který rozmícháme metličkou. Přivedeme k varu a vhodíme fazolové lusky. Vaříme, dokud nejsou fazolové lusky měkké. Dochutíme solí a pepřem a nakonec sekanou zelenou petrželovou natí.


 


Komentáře

1 Hanka S. | E-mail | Web | 26. září 2016 v 14:17 | Reagovat

Tak jsem se do toho konečně dala, Ali. :-)

Je zajímavé, že polévky nemusím, ale když vidím ty tvoje, sbíhají se mi sliny. :-P ;-)

2 Milada | E-mail | 26. září 2016 v 18:12 | Reagovat

Vypadá hodně lákavě :-)

3 Lenka | E-mail | Web | 26. září 2016 v 19:13 | Reagovat

Zrovna před chvilkou jsem si dodělala zelené fazolky na česneku. V takové pěkné polívčičce jsou určitě taky dobré.

4 věrka | 26. září 2016 v 19:16 | Reagovat

Mám polévky ráda a tahle je zajímavá, tak určitě vyzkouším. :-)

5 Majka | Web | 27. září 2016 v 18:35 | Reagovat

Vypadá moc krásně, dala bych si, polévky můžu!

6 altara | 29. září 2016 v 18:34 | Reagovat

[1]: No v polévkách už mi docházejí nápady :-(  :-P

[2]: Sýrové mi chutnají :-)

[3]: Tak to musela být mňamka, to mě ještě nenapadlo. Musím někdy vyzkoušet. :-)

[4]: :-)

[5]: díky :-)

7 tetkapernikarka | 2. října 2016 v 19:31 | Reagovat

Zelené fazolky přidávám do různých směsí,nebo jen tak ,opražené s česnekem.Ale i v polévce určitě špatné nejsou :-)

8 altara | 3. října 2016 v 20:38 | Reagovat

[7]:Našla jsem poslední velkou hrst zelených fazolových lusků, tak je zkusím s tím česnekem :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama