Cibulář z vepřové krkovice

18. října 2016 v 17:22 | Altara |  Vaření
SUROVINY

600 g vepřové krkovice, 300 g cibule, 50 g anglické slaniny, 1 malý rajčatový protlak, 1 plátek tmavého chleba, 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, masový vývar (nebo voda), majoránka, špetka sladké papriky, špetka celého kmínu, sůl a pepř


Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme na jemné kostičky a polovinu na půlkolečka. Česnek nakrájíme na plátky a slaninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a zprudka na něm opečeme maso se slaninou. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a plátky česneku, opečeme je, přisypeme papriku, přidáme protlak a zvolna opékáme asi dvě minuty. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, kmín, zalijeme částí vývaru a dusíme pod pokličkou. Když je maso napůl měkké, přidáme půlkolečka cibule, zavaříme je a na závěr přimícháme chléb rozmočený ve zbylém vývaru. Dobře vše rozmícháme a dále dusíme, dokud není maso měkké.


 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 18. října 2016 v 17:28 | Reagovat

Děláš mi pořádné chutě, Ali. :-P  ;-)

2 Romana | Web | 19. října 2016 v 17:37 | Reagovat

Svým způsobem hodně zajímavý druh  gulášku....

3 altara | 15. listopadu 2016 v 20:12 | Reagovat

[1]: Ten byl :-P  :-P  :-P  ;-)

[2]: Ale dobrý a moc :-)

4 Hanka S. | E-mail | Web | 28. listopadu 2016 v 21:49 | Reagovat

[3]: Neprovokuj!!! :-x

Mimochodem, pořád jsi mě uháněla, tak už zhruba týden hrnu novinky na stránky.
Zajímalo by mě, jestli jsi to zaregistrovala. ;-)  :-D

5 altara | 29. listopadu 2016 v 19:22 | Reagovat

[4]: Jasně, dokonce jsem si koupila nový hadr, abych mohla utírat sliny z klávesnice :-D

6 Hanka | E-mail | Web | 29. listopadu 2016 v 20:21 | Reagovat

[5]: ... ona nedá pokoj, pořád bude provokovat!!! O_O  :-D

7 altara | 29. listopadu 2016 v 21:40 | Reagovat

O_O která ona O_O řekni mi to, ať si na ní dám pozor, provokatérky nemám ráda :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama