Česnečka s drožďovými knedlíčky

30. listopadu 2016 v 20:05 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 palička česneku, 1,5 l vody, bylinkový bujón Natur, sůl, pepř, majoránka, sekaná zelená petrželka, 1 lžíce sádla, kostičky chleba osmaženého na sádle
Na knedlíčky: 1 kostka droždí (42 g), 1 lžíce sádla, 1 vejce, 3 větší stroužky česneku, trochu polohrubé mouky a trochu strouhanky, sůl a pepř


Nejprve si připravíme knedlíčky. V malém kastrůlku rozpustíme sádlo, zmírníme plamen a rozdrobíme droždí. Mícháme, dokud se neutvoří kašička. Plamen vypneme, rozklepneme vejce a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř střídavě lžíci mouky a lžíci strouhanky. Když má hmota správnou konsistenci, ukoulíme si knedlíčky. Vodu na polévku uvedeme k varu, přidáme bujón, majoránku, sůl a pepř a nakonec prolisovaný česnek. Do vroucí polévky zavaříme knedlíčky, které krátce povaříme. Dochutíme sekanou zelenou petrželkou a lžící sádla. Podáváme s kostičkami chleba opečeného na sádle.

 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 30. listopadu 2016 v 20:07 | Reagovat

Lákavá polívčička, Ali, docela bych si dala na zahřátí. ;-)

2 tetkapernikarka | 30. listopadu 2016 v 20:18 | Reagovat

Vypadá dobře,Ali.Dlouho jsem žádnou česnečku nedělala,teď je u nás v oblibě dýňová :-)

3 Dominika | Web | 1. prosince 2016 v 9:18 | Reagovat

Na zimu ideální polívčička. Asi si udělám pořádnou česnejdu....

4 altara | 5. prosince 2016 v 14:21 | Reagovat

[1]:To je tak, když nevíte co by, najdete to u Tarabové :-D  :-D  :-D

[2]: Česnečka je u nás na programu dost často, je to nejrychlejší polévka :-D  :-D  :-D

[3]: U nás časové období nerozlišujeme, je vždy když jsem líná pořádně vařit.. :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama