Křenová omáčka s hovězím

30. listopadu 2016 v 20:09 | Altara |  Vaření
SUROVINY

600 g hovězí kýty, 1 cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany, voda, čerstvý strouhaný křen podle chuti, sůl a pepř


Hovězí maso opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody, přidáme celou neloupanou cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme pod pokličkou doměkka, podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, v kastrolu rozehřejeme, zaprášíme ho hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji scezeným vývarem, přidáme a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme cca 20 minut. Přidáme podle chuti čerstvý strouhaný křen a smetanu. Již nevaříme. Dochutíme solí a pepřem.


 


Komentáře

1 Hanka S. | Web | 30. listopadu 2016 v 20:09 | Reagovat

Olizuju se až za ušima, Ali! :-P  ;-)

2 tetkapernikarka | 30. listopadu 2016 v 20:19 | Reagovat

Jsem na tom stejně jako Hanka ;-)  :-D  :-D

3 Dominika | Web | 1. prosince 2016 v 9:20 | Reagovat

Tedy, já mám takový hlad! Ten Pavlovův reflex funguje hodně dobře.....

4 altara | 5. prosince 2016 v 14:17 | Reagovat

[1]:Teď s odstupem času bych si také dala, hlavně kdyby mi ji někdo připravil :-D

[2]: Jojo, na omáčkách jsem vyrostla a asi u nich zůstanu. :-D  :-D  :-D

[3]: Pavlovův reflex je pěknej hajzlík :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama