Kakaové koláčky

9. prosince 2016 v 22:26 | Altara |  Cukroví

SUROVINY

280 g hladké mouky, 220 g sádla, 170 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 1 vanilkový cukr
Dohotovení: 1 vejce, rybízová marmeláda, moučkový cukr, sekané loupané mandle


Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Z kousků těsta tvarujeme kuličky o rozměru 2 až 2,5 cm. Omoučeným koncem vařečky uděláme do středu dolík, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v nasekaných oloupaných mandlích. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Vychladlé koláčky plníme rybízovou marmeládou a pocukrujeme.

Zdroj: Helenčino pečení - Rodinné recepty


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 9. prosince 2016 v 22:27 | Reagovat

Parádní koláčky, Ali, vypadají moc hezky a chutně.
Tohle mi připomnělo, že jsem si nekoupila další Helenčiny cukrářské knížky. Musím to napravit. :-)

2 Terka | Web | 10. prosince 2016 v 6:58 | Reagovat

Koukám a vzpomínám, tohle je cukroví, které ještě za dávných časů dělala moje babička. Děkuji za připomenutí skvělého receptíku!

3 Lenka | E-mail | Web | 10. prosince 2016 v 10:47 | Reagovat

Sádlové cukroví dělám běžně, ale takhle krásně ho nazdobit mandlemi mě nenapadlo. Všechno cukroví máš krásné, Ali. A pak že žádný maraton nebude. :-D  :-D

4 altara | 17. prosince 2016 v 22:06 | Reagovat

[1]:Ty Helenčiny knížky si nenech ujít ;-)Díky

[2]: ;-)

[3]: :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama