Arašídové slepované

6. února 2017 v 21:01 | Altara |  Pečivo slané

SUROVINY

250 g hladké mouky, 200 g Hery, 100 g arašídového másla, 3 lžíce mléka, 1 žloutek, půl sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, arašídové máslo na slepování, sekané arašídy na zdobení, rozšlehané vejce na potření


Z mouky, prášku do pečiva, obou másel, žloutku, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme chvíli v chladu odležet zabalené ve fólii. Poté těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrájíme čtverečky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu z nich zdobíme sekanými arašídy. Pečeme při 180°C dozlatova. Necháme vychladnout a slepujeme k sobě arašídovým máslem. Vždy čtvereček hladký a čtvereček zdobený arašídy.

Směs drobného slaného pečiva



 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 6. února 2017 v 21:03 | Reagovat

Ty máš vážně prima nápady, Ali!
Slepované slané pečivo jsem nikdy nedělala.
Díky za inspiraci. :-)

Podle množství surovin sis pěkně mákla. ???  ;-)

2 Linda | Web | 7. února 2017 v 11:09 | Reagovat

To je škoda, že Vánoce už byly. Tohle je třeba paráda.

3 tetkapernikarka | Web | 13. února 2017 v 21:00 | Reagovat

Ali i slané pečivo máš parádní,jsi šikovná :-)

4 altara | 14. února 2017 v 9:14 | Reagovat

[1]:Ani ne, já to slané dělám ráda. Snad ještě radši než sladké. Děkuji :-)

[2]:Lindo tohle se dá dělat i k jiným příležitostem, třeba k narozeninám, nebo jen tak když má přijít návštěva. Dá se to udělat i s předstihem a vydrží i týden, pokud se ovšem nesní hned :-D

[3]:Vždyť na tom nic není, je to míň ´práce než se sladkým, Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama