Roláda „Kokoska“

1. března 2017 v 20:08 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

6 vajec, 140 g cukru krupice, 40 g polohrubé mouky, 40 g hladké mouky
Krém: 150 ml mléka, 250 ml kokosového mléka, 2 kokosové pudinky bez vaření Creme Olé, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru moučka, 250 g másla
Dohotovení: strouhaný kokos, hoblinky z bílé čokolády


Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukr a postupně zašleháváme žloutky, nakonec vařečkou vmícháme opatrně mouku. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180°C asi 10 minut. Stáhneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. V mléce a kokosovém mléce metličkou vyšleháme oba pudinky. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně vešleháme pudinkovou hmotu. Vychladlou roládu potřeme kokosovým krémem (trochu si necháme na potření povrchu rolády) a pomocí papíru stáčíme a odvinujeme papír. Povrch rolády potřeme krémem, střed posypeme hoblinkami z bílé čokolády a boky kokosem. Dáme vychladit do chladničky.



 


Komentáře

1 Hanka S. | E-mail | Web | 1. března 2017 v 20:10 | Reagovat

Luxusní roláda, Ali.
Pudink bez vaření nám chutná, už jsem jím roládu taky plnila.
Ukládám si na vyzkoušení, protože rolády miluju! ;-)  :-D

2 Jindra | 2. března 2017 v 11:28 | Reagovat

Tahle bude pro vnuka, ten je na "kokos" :-)

3 altara | 3. března 2017 v 20:50 | Reagovat

[1]:Díky Hani, ten krém byl zajímavý s tím kokosovým mlékem :-)

[2]: Koukám, že to taky nemáš v pečení jednotné :-D  :-D  :-D

4 tetkapernikarka | 11. března 2017 v 22:29 | Reagovat

Ali,tato roláda taky vypadá krásně a podle receptu asi i velká dobrota :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama