Špaldové povidlové buchty

11. května 2017 v 19:59 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

400 g hladké špaldové mouky, 100 g celozrnné špaldové (pšeničné) mouky, 80 g cukru, 42 g droždí, 100 g oleje, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, trochu soli, 250 ml mléka
Náplň: povidla
Drobenka: 20 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 20 g másla
Dohotovení: olej


Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, olej, rozdrobené droždí, sůl a vejce. Vlažným mlékem zaděláme těsto. Dobře je propracujeme a na teplém místě necháme vykynout. Drobenku připravíme vložením všech ingrediencí do mísy a zpracujeme rukama. Dle vlastního uvážení můžeme přidat mouku nebo cukr. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a lžící vykrájíme kousky. Poklademe povidly a zavineme. Dáme do olejem vytřeného plechu se zvýšeným okrajem. Na povrchu potřeme olejem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180°C dozlatova. Po upečení necháme vychladnout na kuchyňské mřížce, případně jemně pocukrujeme.


 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 11. května 2017 v 20:00 | Reagovat

Skvělá klasika, Ali, i když ze špaldy jsem myslím kynuté buchty ještě nedělala.

Úkol splněn, měj se hezky a zase něco pošli. ;-)  :-)

2 altara | 12. května 2017 v 20:12 | Reagovat

Hani díky, nám špaldová mouka docela vyhovuje. S tím posíláním to nebude tak žhavé, dneska jsem byla celý den na zahradě a tak nějak nemám sílu. Ale neboj, já se vzmátořím. Znáš mě. :-D

3 Hanka | E-mail | Web | 12. května 2017 v 21:44 | Reagovat

[2]: Znám tě až moc dobře, Ali, ty si prostě nedáš pokoj! ???  ;-)

4 Lenka | E-mail | Web | 14. května 2017 v 12:21 | Reagovat

Jojo, špaldová mouka je dobrá a zdravá. Taky ji cpu, kam to jde. Moc pěkné buchtičky, Ali. :-)

5 ruzena | E-mail | Web | 17. května 2017 v 9:45 | Reagovat

To je zas lákadel!! Kolem buchet chodím pořád okolo, až bude příležitost a sejde se nás víc - ti pacholci tady jedí kynuté jen dokud je čerstvé :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama