Čokoládové mističky à la tartaletky

6. června 2017 v 19:08 | Altara |  Pečivo sladké
SUROVINY

225 g hladké špaldové mouky, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 150 g másla
Náplň: 250 g hořké čokolády, 100 g másla, 250 g smetany ke šlehání
Dohotovení: borůvky, lístky meduňky


Z mouky, cukru, másla, vejce a vanilkového cukru vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát 3 mm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka. Klademe na obrácenou formu na muffiny. Pečeme při 180°C dorůžova. Upečené sundáme z formy a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme čokoládu, zalijeme smetanou. Za stálého míchání zahříváme, až vznikne hladká lesklá hmota (nevaříme). Odstavíme a plníme do mističek. Necháme mírně zatuhnout a zdobíme borůvkami a lístečkem meduňky.

Minitartaletky



 


Komentáře

1 Hanka | Web | 6. června 2017 v 19:10 | Reagovat

Děláš mi děsné chutě, Ali.
Tartaletky musím někdy vyzkoušet, jenže nevím, kdo je bude jíst.
Ach jo, tak ráda bych něco pekla, ale není pro koho ... že bych zkusila bezdomovce? ;-)

2 umarunky | 6. června 2017 v 19:24 | Reagovat

Vypadá to krásně, já jsem právě do lednice hodila ovocný dort ze zakysané smetany, tohle nejspíš vyzkouším na neděli, kombinace čokolády a borůvek je skvělá.
Hanko.. klidně budu  " vaším bezdomovcem " :D

3 Lenka | E-mail | Web | 6. června 2017 v 19:34 | Reagovat

Pěkné, pěkné, ... a ty borůvky jim moc sluší. :-)

4 Hanka | Web | 6. června 2017 v 19:49 | Reagovat

[2]: Prima!!! :-D

5 MilenaS | 6. června 2017 v 21:05 | Reagovat

Alen, tartaletky jsou moje oblíbená dobrůtka a tyhle Tvoje, ty jsou skvělé!:-)

6 altara | 6. června 2017 v 21:28 | Reagovat

[1]:Dobrá volba :-D  :-D  :-D

7 altara | 6. června 2017 v 21:40 | Reagovat

[4]:Já taky chci být tvůj bezdomovec ;-)  :-D

8 altara | 6. června 2017 v 21:43 | Reagovat

[2]:Díky moc :-)

[3]:Leni děkuji, je to podle tvého receptu :-)

[5]:Milen děkuji, ale recept je od Lenky :-)

[1]:Hani děkuji za vložení ;-)

9 Milada | E-mail | 9. června 2017 v 20:01 | Reagovat

Vypadají (a já věřím, že jsou i na chuť vynikají) úžasně. :-)  :-)

10 altara | 11. června 2017 v 21:57 | Reagovat

Miládko díky, ani jsem neochutnala, ale soudě podle toho jak mizely asi byly dobré :-)

11 ruzena | E-mail | Web | 13. června 2017 v 14:54 | Reagovat

Jedna větší dobrota než druhá! :-) Míváš pauzy, ale pak se tu sejde tolik dobrého najednou :-P Špaldovou mouku jsem ještě nezkusila, ale tenhle recept mám už zapsaný.. :-D

12 altara | 14. června 2017 v 21:38 | Reagovat

[11]:Růženko díky. Pauzy musí být, inspirace není věčná :-D  :-D  :-D

13 Iva | E-mail | Web | 15. června 2017 v 13:28 | Reagovat

Alenko, chodím k tobě nakukovat, když mi přijde odkaz, že jsi zveřejnila články. Komentáře moc nepíšu, nějak nastíhám.
Máš zde vždycky krásné dobrůtky. ;-)
Zdravím a přeji pohodové dny. :-)

14 altara | 15. června 2017 v 14:36 | Reagovat

[13]:Ivi děkuji. Také k tobě chodím nakukovat a také pokaždé nepíšu komentík, plně tě chápu ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama