Kakaová roláda

6. června 2017 v 19:02 | Altara |  Pečivo sladké
SUROVINY

6 vajec, 140 g krupicového cukru, 80 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa
Krém: 250 g Mascarpone, 220 ml šlehačky, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky
Dohotovení: čokoládové dropsy, kakao na posypání


Cukr s bílky vyšleháme do husté pěny, po jednom přidáváme žloutky (každý šleháme půl minuty) a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180°C asi 10 minut (zkusíme špejlí). Upečený plát stáhneme i s papírem na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Mascarpone vyšleháme s vanilkovým cukrem. V jiné nádobě vyšleháme šlehačku s přidaným ztužovačem. Šlehačku postupně vešleháme do Mascarpone. Šleháme na nejnižší stupeň. Krém natřeme na vychladlý plát, posypeme čokoládovými dropsy a pomalu stáčíme, přičemž odvinujeme pečící papír. Hotovou roládu posypeme kakaem.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 6. června 2017 v 19:04 | Reagovat

Rolády já můžu, zvlášť kakaové s mascarpone a šlehačkou.
Hned bych si pořádný plátek dala, Ali! :-P  ;-)

2 Lenka | E-mail | Web | 6. června 2017 v 19:37 | Reagovat

Tak ta by se u nás doma moc neohřála, takové rolády u nám "mizí" rychlostí blesku. :-D

3 altara | 6. června 2017 v 21:46 | Reagovat

[1]: I ty mlsálku, bohužel už není :-(

[2]: U nás se taky chladila jenom chvíli :-D

4 Milada | E-mail | 9. června 2017 v 19:57 | Reagovat

To musela být zase dobrůtka :-)

5 altara | 11. června 2017 v 21:58 | Reagovat

Miládko děkuji, ten krém je takový lehčí než jen máslový, moc nám chutná :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama