Bleskové ovocné knedlíky s višněmi a čokoládou

2. července 2017 v 21:35 | Altara |  Vaření
SUROVINY

500 g měkkého tvarohu (baleného v papíru), 8 lžic hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 1 až 2 vejce (podle velikosti), sůl, nastrouhaná čokoláda na posypání, omyté a okapané višně, cukr
Omáčka: 300 g vypeckovaných višní, 2 až 3 lžíce cukru, 100 ml rumu


Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto. Višně omyjeme a necháme na sítku okapat. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme 2 až 3 višně, trochu cukru. Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí, lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Omáčka: vypeckované višně rozvaříme s cukrem doměkka. Na závěr vmícháme rum.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 2. července 2017 v 21:37 | Reagovat

No, tak tyhle knedlíky vypadají opravdu zajímavě, Ali.
Ukládám si a vyzkouším, pokud ovšem seženu višně. :-)

2 altara | 2. července 2017 v 22:01 | Reagovat

Až do doby prvního ochutnání jsem z nich měla smíšený pocit, ale byla jsem mile překvapena. Byly velmi dobré :-)

3 Hanka | Web | 2. července 2017 v 22:03 | Reagovat

[2]: O tom jsem ani na chvilku nepochybovala, Ali. :-)

4 Zuzka | Web | 3. července 2017 v 13:02 | Reagovat

Tak ty musejí bejt!!!!!!

5 altara | 8. července 2017 v 15:42 | Reagovat

[3]: Kdybych ráno nesnědla maliny k snídani, tak je udělám malinové, to může být také dobré :-)

[4]: Byly :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama