SUROVINY
500 g měkkého tvarohu (baleného v papíru), 8 lžic hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 1 až 2 vejce (podle velikosti), sůl, nastrouhaná čokoláda na posypání, omyté a okapané višně, cukr
Omáčka: 300 g vypeckovaných višní, 2 až 3 lžíce cukru, 100 ml rumu

Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto. Višně omyjeme a necháme na sítku okapat. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme 2 až 3 višně, trochu cukru. Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí, lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Omáčka: vypeckované višně rozvaříme s cukrem doměkka. Na závěr vmícháme rum.
No, tak tyhle knedlíky vypadají opravdu zajímavě, Ali.
Ukládám si a vyzkouším, pokud ovšem seženu višně.