Mrkvová polévka se zápražkou

2. července 2017 v 21:32 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 litr vody, 250 g mrkve, 1 zeleninový bujón, 1 malá cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, sůl a pepř, na másle osmažená houska, zelená petrželka


V hrnci rozpustíme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zaprášíme trochou hladké mouky a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a bujón. Přivedeme k varu, osolíme a vaříme, dokud není mrkev měkká. Vše rozšleháme ponorným mixérem. Dochutíme solí a pepřem. K jednotlivým porcím na talíři přidáme kostičky housky osmažené na másle. Zdobíme zelenou petrželkou.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 2. července 2017 v 21:33 | Reagovat

Z téhle polévky se mi nejvíc zamlouvá hromádka uprostřed, Ali. ;-)  :-D

2 altara | 2. července 2017 v 21:59 | Reagovat

[1]:Představ si, že mým vnoučátkům také. Polévka rázem zmizela pod pyramidou z kostiček :-) ale dokonce si dvakrát přidali :-)třeba si fandím :-? že by to bylo jenom kvůli těm kostičkám :-?

3 Hanka | Web | 2. července 2017 v 22:02 | Reagovat

[2]: Polévka byla určitě dobrá celkově, Ali,
jenže víš, jak jsem na tom s konzumací polévek. ;-)  :-D

4 Zuzka | Web | 3. července 2017 v 13:01 | Reagovat

Mrkvovou polívčičku milujeme :-)  :-)

5 altara | 8. července 2017 v 15:44 | Reagovat

[3]:Vím, ale pamatuj, babička mi vždycky vštěpovala, že polévka je grund a maso je špunt. jak to myslela s tím špuntem jsem dodnes nepochopila :-D

[4]: Já raději dušenou mkrev :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama