Rybíz jako brusinky

17. srpna 2017 v 22:14 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 kg červeného rybízu, 1 citrón, 2 hřebíčky celé, 500 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, půl skořicového cukru, asi 5 lžic rumu


Omytý rybíz obereme ze stopek a vložíme do kastrolu, přidáme ostatní suroviny (kromě rumu) a asi 10 minut povaříme. Během vaření sbíráme pěnu, a nakonec vmícháme rum. Horký rybíz plníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme asi 5 minut, pak otočíme zpět a necháme vychladnout.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 17. srpna 2017 v 22:15 | Reagovat

Tohle znám, Ali, je to mňamka. :-P

2 Lenka | E-mail | Web | 18. srpna 2017 v 10:35 | Reagovat

Taky to znám, nedělám, ale dostávám od švagrové. A je to moc dobré.

3 altara | 26. srpna 2017 v 21:14 | Reagovat

[1]: Viď? :-)

[2]: To se tak někdo má :-? Taky bych chtěla takovou švagrovou :-(

4 tetkapernikarka | E-mail | Web | 23. října 2017 v 18:40 | Reagovat

Taky znám a i u nás všem chutná.Jenže svůj rybíz nemám,tak dělám ,jen když někde seženu,nebo dostanu :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama