Kakaové slzičky bezlepkové

2. ledna 2018 v 19:39 | Altara |  Cukroví
SUROVINY

200 g bezlepkové směsi Jizerka, 100 g moučkového cukru, 125 g másla nebo Hery, špetka soli, 30 g kakaa, 1 vejce, půl lžičky mleté skořice
Krém: nastavovaný máslový s pudinkem a rumem
Dohotovení: rozpuštěná bílá čokoláda, bílé a zlaté cukrové perličky


Na válu vypracujeme z uvedených surovin vláčné těsto, zabalíme je do fólie a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Odleželé těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, vykrájíme slzičky, rozložíme je na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 170°C pečeme po dobu 6 minut. Upečené tvary necháme na plechu zchladnout a potom je po dvou slepujeme máslovým krémem. Slepené cukroví pocákáme bílou čokoládou a posypeme cukrovými perličkami.

Zdroj: www.sladkosti.net (jako kakaové kosočtverce)

 


Komentáře

1 Hanka | Web | 2. ledna 2018 v 19:41 | Reagovat

Moc pěkné slzičky, Ali.
Líbí se mi i andílci, které jsi použila k dekoraci. Vyráběla jsi je ty? :-)

2 altara | 2. ledna 2018 v 19:59 | Reagovat

[1]: Hani díky moc. Andílky jsem dostala od kamarádky a jinak si takové dekorace kupuji od dětí ze škol anebo od postižených dětí. Já se radši věnuji něčemu jinému. :-)

3 Hanka | Web | 2. ledna 2018 v 20:06 | Reagovat

[2]: Taky občas něco podobného dostanu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama