Mandlová srdíčka bezlepková

2. ledna 2018 v 19:35 | Altara |  Cukroví
SUROVINY

250 g bezlepkové směsi Jizerka, 100 g strouhaných loupaných mandlí, 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 120 g moučkového cukru, špetka soli, 3 žloutky, 1 rovná lžička citrónové kůry
Krém: 200 g nutelly, 100 g másla, 1 rovná lžíce moučkového cukru, 100 g strouhaných loupaných mandlí, podle chuti rum
Dohotovení: rozpuštěná hořká a bílá čokoláda, marcipánová hmota, zelený cukrový máček


Marcipánovou hmotu rozválíme na sílu 2 mm a vykrájíme z ní co nejmenší srdíčka.
Na vál prosejeme bezlepkovou směs s moučkovým cukrem, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme měkké těsto, zabalíme je do fólie a necháme v chladničce asi dvě hodiny odpočinout. Vychlazené těsto rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme malá ozoubkovaná srdíčka. Rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme při 170°C po dobu 7 minut. Během pečení a chladnutí srdíček připravíme krém. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, po částech zašleháme Nutellu a vmícháme mandle a rum. Vychladlá srdíčka slepíme po dvou troškou krému a uložíme je do chladničky. Jakmile krém ztuhne, namáčíme srdíčka svrchu v rozpuštěné hořké čokoládě a na střed klademe připravená marcipánová srdíčka. Po ztuhnutí polevy přestříkáme srdíčka proužky rozpuštěné bílé čokolády a sypeme zeleným cukrovým máčkem.

 


Komentáře

1 Hanka | Web | 2. ledna 2018 v 19:37 | Reagovat

Srdíčka máš parádní, Ali!
Že se bezlepkové cukroví dělá dobře? :-)

2 altara | 2. ledna 2018 v 21:54 | Reagovat

[1]: Díky Hani. Moc dobře se bezlepkové dělá :-)  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama