Minikremrole

15. dubna 2018 v 20:35 | Altara |  Pečivo sladké
SUROVINY

350 g hladké mouky, 250 g másla, 1 smetana ke šlehání, 3 žloutky, 1 lžíce octa
Náplň: 4 bílky, 280 g krupicového cukru
Dohotoveni: tuk na potření formiček, moučkový cukr na posypání


Z mouky, másla, smetany ke šlehání, žloutků a octa vypracujeme těsto a necháme nejméně 30 minut odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát. Rádýlkem nakrájíme tenké dlouhé proužky podle velikosti pečících trubiček. Proužky natočíme na tukem potřené trubičky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C dorůžova. Po upečení a mírném zchladnutí kremrolky z trubiček stáhneme a necháme úplně vychladnout. V horké vodní lázni vyšleháme sníh z bílků. Šleháme, dokud není hmota horká a lesklá. Poté vyjmeme z vodní lázně a necháme mírně zchladnout. Sněhem naplníme cukrářský sáček, ustřihneme roh a kremrolky naplníme. Před podáváním jemně pocukrujeme moučkovým cukrem.

 


Komentáře

1 Hanka | Web | 15. dubna 2018 v 20:35 | Reagovat

Mňam, dala bych si, kremrole já ráda. :-P  :-D

2 altara | 18. dubna 2018 v 6:29 | Reagovat

[1]: Taky jsem je skoro snědla sama :-)Díky Hani ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama