Bolehošťský řízek

10. května 2018 v 13:53 | Altara |  Vaření

SUROVINY

400 g vepřových řízků z kýty, 2 stroužky česneku, 120 g měkkého salámu, 1 lžíce strouhaného křenu, 200 g kysaného zelí, několik žampiónů, 50 g slaniny, 2 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, 1 lžička hladké mouky, 1 větší cibule, 300 ml vývaru


Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle spolu s drobně pokrájenou slaninou, přidáme salám nakrájený na kostičky, překrájené podle potřeby propláchnuté zelí, strouhaný křen, polovinu uvařených překrájených hub, utřený česnek, pepř a vše krátce podusíme. Řízky naklepeme, osolíme a naplníme směsí. Naplněný plátek spíchneme párátkem, obalíme v mouce, vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku a zvolna zapečeme v troubě. Plněné řízky vyjmeme, výpek zaprášíme zbylou moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme přes hustý cedník, krátce podusíme a dochutíme solí. Nakonec přidáme druhou část vařených překrájených hub. Já přidala i zbytek nádivky. Podáváme s bramboráčky nebo opékanými brambory.
Recept mám z kalendáře.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 10. května 2018 v 13:53 | Reagovat

Řízek není špatný, ale mně se nejvíc zamlouvají opečené brambory, Ali. ;-)  :-)

2 altara | 16. května 2018 v 9:01 | Reagovat

O_O cože?????

3 Hanka | Web | 18. května 2018 v 21:30 | Reagovat

[2]: Co se divíš?! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama