Čočková s vejcem

10. května 2018 v 12:21 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 litr vody, 1 zeleninový bujón, 1 cibule, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrsti čočky, vejce, sůl a pepř, 1 vejce, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, krutony


Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bujón, čočku a vaříme, dokud není čočka měkká. Případně dolijeme vodu na požadovanou hustotu polévky. Nakonec přidáme rozšlehané vejce, prolisovaný česnek a sekanou zelenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama