Hovězí s dvojími nočky

10. května 2018 v 12:19 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1,5 litru vývaru z hovězího masa, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 zeleninový bujón, sůl a pepř, zelená petrželka
nočky 1: 50 g másla, 1 vejce, 50 g taveného sýra, hrubá mouka
nočky 2: 200 g drůbežích jater, půl žemle, trochu mléka, 1 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl a pepř, strouhanka


Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, vsypeme do vývaru, přidáme bujón a krátce povaříme. Mezitím si připravíme nočky. Máslo, vejce a sýr rozmačkáme vidličkou a přidáme tolik hrubé mouky, aby vzniklo nadýchané těstíčko. (pro jistotu zavaříme první noček a když se rozvaří, přidáme trochu mouky). Na játrové nočky žemli namočíme do mléka, játra rozmixujeme, přendáme do mísy, přidáme vymačkanou žemli, vejce, polohrubou mouku, majoránku, sůl a pepř a prolisovaný česnek. Promícháme, dle potřeby zahustíme strouhankou a zaváříme do vroucí polévky lžící vykrajované nočky. Nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem.

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama