Ořechové čtverečky

23. května 2018 v 19:34 | Altara |  Cukroví
SUROVINY

300 g hladké mouky, 250 g Hery, 130 g moučkového cukru, 200 g strouhaných vlašských ořechů, špetka soli, půl lžičky mleté skořice, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr
Náplň: 300 g strouhaných opražených vlašských ořechů, 100 g rozpuštěné čokolády na vaření, 100 g rozpuštěné hořké čokolády, špetka skořice a podle chuti čokoládový likér
Dohotoveni: čokoládová poleva a ozdoby z cukrářské modelovací hmoty White Icing


Na náplň smícháme všechny uvedené suroviny a necháme stát při pokojové teplotě. Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Odpočaté těsto pak rozválíme na sílu 2 až 3 mm a vykrájíme čtverce. Pečeme je při teplotě 170°C po dobu asi 7 minut na plechu vyloženém papírem na pečení. Upečené zchladlé čtverce potřeme připravenou náplní, po dvou slepíme a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Vychlazené čtverce pak přelijeme čokoládovou polevou a dle fantazie zdobíme modelovací hmotou.




 


Komentáře

1 Hanka | Web | 23. května 2018 v 19:35 | Reagovat

Díky, že jsi použila můj recept, Ali.
Čtverečky máš krásně nazdobené. :-)

2 altara | 1. července 2018 v 21:47 | Reagovat

[1]: Já děkuji Hani. Byly moc dobré. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama