Perníková s jogurtovou polevou

18. května 2018 v 20:25 | Altara |  Pečivo sladké

SUROVINY

250 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ½ prášku do perníku, ½ sklenky oleje, ¾ sklenky mléka, 1 vejce, 1 lžička kakaa, špetka soli, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, jogurtová poleva, sušené třešně


Na těsto smícháme všechny suroviny a nalijeme je do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C. Zkusíme špejlí. Bábovku necháme po vytažení ve formě částečně zchladnout a poté vyklopíme. Pocákáme rozpuštěnou jogurtovou polevou a poklademe sušenými třešněmi.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 18. května 2018 v 20:26 | Reagovat

Obě bábovky jsou luxusní, Ali. :-)

2 Lenka | E-mail | Web | 18. května 2018 v 21:17 | Reagovat

Tak bábovky, to je moje gusto. :) Obě máš, Ali, výstavní. Já se zítra chystám na povidlovou. Krásný víkend!

3 altara | 19. května 2018 v 15:30 | Reagovat

[1]: Děkuji :-)

[2]: Už jsem ji viděla :-P Dík Leni. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama