Pohanka se žampióny

10. května 2018 v 13:51 | Altara |  Vaření

SUROVINY

1 hrnek pohanky, 300 g čerstvých žampiónů, 2 lžíce sádla, 1 větší cibule, kousek sýra na strouhání, sůl a pepř, zelená petrželka


Pohanku nasypeme do cedníku, propláchneme a přelijeme vroucí vodou. Necháme okapat, vložíme do kastrolu a přilijeme 2 hrnky vody. Osolíme a přivedeme k varu. Teplotu snížíme a pohanku uvaříme doměkka. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a zpěníme na sádle. Přidáme houby, osolíme, opepříme, popř. podlijeme trochu vody a podusíme doměkka. Smícháme s uvařenou pohankou. Jednotlivé porce na talíři posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme petrželkou.


 


Komentáře

1 Iva | E-mail | Web | 10. května 2018 v 22:26 | Reagovat

Pohanku mám moc ráda, ale musela bych ji vařit pouze pro sebe. Manželovi ji zašvindluji poze do bramboračky. :-(  :-)

2 altara | 16. května 2018 v 8:55 | Reagovat

Ivi dobře děláš, co oči nevidí..... :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama