Královna Karibiku

7. července 2018 v 19:01 | Altara |  Dorty
SUROVINY

380 g listového těsta, hladká mouka na vál
Krém: 500 g mascarpone, 200 ml 33% smetany, 150 ml kokosového mléka, 110 g moučkového cukru, 4 lžíce bílého rumu, 4 plátky želatiny, 4 lžíce vody
Dohotoveni: strouhaný kokos, plátky z kokosového ořechu, drť z listového těsta


Listové těsto (200 g) vyválíme na tenký plát a podle kulaté formy z něj vykrojíme kolo. Položíme ho na plech s papírem na pečení, zakryjeme dalším papírem a zatížíme dnem rozevírací formy na korpus. Pečeme 20 minut při 180°C a pak necháme vychladnout. Zbylé listové těsto rovněž vyválíme a upečeme. Vychladlé nastříháme nůžkami na drť. Mascarpone vyšleháme s cukrem a kokosovým mlékem do krému. V ohřátém rumu rozpustíme ve studené vodě nabobtnanou želatinu a vše vmícháme do krému společně s vyšlehanou šlehačkou. Listový korpus vložíme do formy, naplníme krémem a lžící upravíme povrch na vlnky. V chladničce necháme tuhnout 3 hodiny a poté formu sejmeme. Bok a kousek povrchu dortu ozdobíme drtí z listového těsta, proužkem strouhaného kokosu a střed hoblinkami z kokosového ořechu.

dort v řezu


Zdroj: časopis Žena a kuchyně (mírně upraveno zdobení)

 


Komentáře

1 Lenka | E-mail | Web | 7. července 2018 v 21:13 | Reagovat

To je bomba, Ali, parádní dortík. Skoro všechno mám doma, až na ty plátky kokosového ořechu, mám jen takové sušené, ale by to se taky dalo použít, ne? I když to nebude tak hezké. Mám chuť to zkusit.

2 altara | 7. července 2018 v 21:34 | Reagovat

[1]: Jojo díky, ale myslím, že by to sneslo těch želatinových plátků klidně všech 6. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama