Kmotrova fazolačka

19. října 2018 v 15:19 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1,5 l vody, 2 plechovky červených fazolí, 2 větší brambory, 1 červený paprikový lusk, 2 lžíce másla, 1 cibule, 1 masox, libeček, lžička červené sladké mleté papriky, sůl a pepř, ostrá Kmotrova klobása, černý sezam, zelená nať z cibule na ozdobení, máslová jíška z 30 g másla a 2 lžic hladké mouky


Plechovky s fazolemi otevřeme, a fazolky necháme okapat na sítu. Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku a zalijeme vodou. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s polovinou fazolí přidáme do polévky. Osolíme, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem. Vrátíme na sporák, přidáme nasekaný libeček, na proužky nakrájenou červenou papriku a krátce povaříme. Zahustíme jíškou. Nakonec do polévky nasypeme zbylé fazole a na tenká kolečka pokrájenou klobásu. Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním dozdobíme semínky černého sezamu a cibulovou natí.



 


Komentáře

1 Hanka | Web | 19. října 2018 v 15:20 | Reagovat

Tvoje polévky jsou nedostižné, Ali, tahle vypadá krásně a chutně.
Umíš skvěle nejen vařit, ale i servírovat. :-)

2 tetkapernikarka | Web | 21. října 2018 v 23:07 | Reagovat

Přesně to vystihla Hanka,Ali.Jsi nepřekonatelná ! :-)  :-)

3 altara | 29. října 2018 v 21:16 | Reagovat

[1]: No vidíš a to jsi ještě neochutnala. Moc děkuji. :-)

[2]: Děkuji. ale to si fakt nemyslím :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama