Vdolky s jablečnými povidly

19. října 2018 v 15:22 | Altara |  Vaření
SUROVINY

500 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g másla, 400 ml mléka, 20 g droždí, 2 žloutky, sůl, 2 lžíce rumu, olej na smažení
Dohotoveni: jablečná povidla, 250 g měkkého tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 1 vanilkový cukr a cukr podle chuti, plátky jablíček a mátové lístky na zdobení


Prosátou mouku osolíme špetkou soli, přidáme cukr, z droždí připravený vykynutý kvásek, ve zbylém mléce rozšlehané žloutky, rozpuštěné máslo, rum a vše vypracujeme na přiměřeně tuhé těsto, jež přikryjeme čistou utěrkou a v teple necháme nakynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící stejné dílky, tvarujeme do bochníčků a necháme ještě chvíli nakynout. Mezitím si rozpálíme olej, vkládáme vdolky a po obou stranách osmažíme dočervena. Tvaroh promícháme se smetanou, přidáme vanilkový cukr a cukr podle chuti. Naplníme jím zdobící sáček s ostře řezanou špičkou. Mírně prochladlé vdolky mažeme povidly, nastříkáme tvaroh a zdobíme plátky jablíček a mátovými lístky.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 19. října 2018 v 15:24 | Reagovat

Vdolky jsou přímo božské, Ali!
Škoda, že bych takové jídlo s největší pravděpodobností nepřežila, mám na ně děsnou chuť. :-?  :-D

2 Zlozana | E-mail | Web | 19. října 2018 v 15:39 | Reagovat

Tyjo, to vypadá dost dobře:)

3 tetkapernikarka | Web | 21. října 2018 v 23:05 | Reagovat

Ali,ty nemají chybu ! :-)

4 altara | 29. října 2018 v 21:19 | Reagovat

[1]: A proč? O_O Děkuji za pochvalu :-)

[2]: Tyjo, moc děkuji ;-)

[3]: Jojo moc děkuji :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama