Jelítková s česnekovým chlebem

1. listopadu 2018 v 20:53 | Altara |  Vaření
SUROVINY

1 l vody, 1 větší kroupové jelítko, 1 masox, česnek podle chuti, sůl, pepř, majoránka, plátky sezamového chleba, olej na osmažení a 1 stroužek česneku do oleje


Do hrnce nalijeme litr vody a jelítko do ní vymačkáme ze střívka. Promícháme, přidáme masox, prolisovaný česnek, majoránku a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Chléb nakrájíme na proužky a osmažíme na rozpáleném oleji, do kterého jsme prolisovali stroužek česneku. Před podáváním zdobíme zelenou petrželkou, anebo taky ne.


 


Komentáře

1 tetkapernikarka | Web | 2. listopadu 2018 v 21:38 | Reagovat

Dnes jsem si na takovou polívku myslela,Ali :-) Měla jsem dvě jelítka doma,nakonec byly s bramborem a polívečka byla u nás dýňová :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama