Valentýnská medová srdíčka

11. března 2020 v 20:53 | Altara |  Dorty
SUROVINY

300 g cukru krupice, 300 g hery, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 3 lžíce medu, 3 lžičky jedlé sody, 750 g hladké mouky, červená gelová potravinářská barva
Krém: 375 g másla, 500 ml mléka, 2 karamelové pudinky, 2 lžíce cukru, 1 zkaramelizované salko (vařené 2 hodiny)
Dohotoveni: 150 ml rumu, 50 ml vody, marcipán na zdobení


Cukr, heru, med a mléko rozpustíme ve vodní lázni, potom vmícháme vejce, ale ne do úplně horkého, nesmí se vařit. V míse smícháme mouku s jedlou sodou a do této směsi vlijeme vlažnou tekutou směs a obarvíme na sytě červenou (pečením se barva změní na růžovou). Vařečkou vymícháme těsto tak, aby se nelepilo k míse. Necháme je odpočinout pod fólií, aby neoschlo. Těsto rozdělíme na 8 dílů. Nastříháme si 4 kusy pečícího papíru, podle srdíčka na papír v každém rohu obkreslíme srdíčko, obrátíme papír pokreslenou stranou na stůl a podle nákresu rozválíme bochánek (vždy dvě srdíčka pečeme najednou). Takto vyválíme všech 8 bochánků. Pečou se tak 5 až 8 minut při 200°C dozlatova. Jednotlivé placky necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Potom na každou placku položíme srdíčko a ořízneme. Medové placky se při pečení trochu rozjedou. Takto vzniklé odřezky v míse rozdrtíme na posyp. Na krém si z mléka a karamelových pudinků uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme máslo se 2 lžícemi cukru se zkaramelizovaným salkem a po částech vešleháme vychladlý pudink. Jednotlivé placky potřeme rumem smíchaným s vodou, medovníček se pak nemusí nechávat uležet a je hned měkký. Takže placku pokropím z obou stran, pomažu krémem a skládám. Na každé srdíčko použijeme 4 placky. Doporučuji krém rozdělit na dílky a dát stranou trochu na potření celého hotového medovníku, aby to vyšlo. Poskládaná medová srdíčka potřeme na povrchu a bocích, posypeme rozdrcenými odřezky. Dozdobíme marcipánem.

Srdíčko v řezu


Medovník - srdíčko se zamilovanými srdíčky


a srdíčko s méďou



 


Komentáře

1 Hanka | E-mail | Web | 11. března 2020 v 20:54 | Reagovat

Už nevím, co mám k medovníkům napsat, abych se neopakovala, Ali.
Jsou prostě úžasné!!! :-)

2 altara | 12. března 2020 v 12:45 | Reagovat

[1]: Hani nemusíš třeba psát vůbec nic, ale moc děkuji. Tady jsem si původně myslela, že i po upečení zůstanou rudé :-? ale nestalo se :-)

3 tetkapernikarka | E-mail | Web | 5. dubna 2020 v 0:01 | Reagovat

Taky jsou krásné :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama