Domácí houstičky

16. dubna 2020 v 18:18 | Altara |  Pečivo slané
SUROVINY

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce majonézy, 200 ml mléka, 21 g droždí, rozšlehané vejce na potření, mák a hrubá sůl na posyp


Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Vše promíchat, přidat kvásek, vypracovat těsto a nechat na teplém místě půl hodiny kynout.
Poté z těsta odebrat stejné kousky, uplést houstičky, dát na plech vyložený pečícím papírem, pomazat rozšlehaným vejcem a posypat mákem a hrubou solí, pečeme při 180°C asi 20 minut.


 


Komentáře

1 Hanka | Web | 16. dubna 2020 v 18:20 | Reagovat

Výstavní houstičky, Ali. Slané pečivo z majonézy jsem asi ještě nedělala, takže si recept opět ukládám na vyzkoušení. :-)

2 altara | 16. dubna 2020 v 18:41 | Reagovat

Děkuji moc Hani, také jsou dobré. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama