Sýrovo-pivní pomazánka

16. dubna 2020 v 18:07 | Altara |  Studená kuchyně
SUROVINY

120 g tvarůžků, 120 g hermelínu, 120 g nivy, 200 g eidamu, 200 g zakysané smetany, 1 lžička mleté pálivé papriky, mletý pepř, cca 100 ml piva, 1 cibule, pekanové ořechy


Tvarůžky, hermelín a nivu nastrouháme nahrubo, eidam najemno. Sýry v misce smícháme se smetanou a zředíme pivem (počítáme s tím, že během uležení v ledničce pomazánka zhoustne). Podle chuti opepříme a opaprikujeme. Nakonec vmícháme najemno posekanou cibuli. Pomazánku necháme pár hodin uležet. Mažeme rohlíky nebo na plátky čerstvé bagety. Zdobíme půlkami pekanových ořechů, zelenou petrželkou, plátky sýra, hroznovým vínem.



 


Komentáře

1 Hanka | Web | 16. dubna 2020 v 18:09 | Reagovat

To musela být pěkně pikantní pomazánka, Ali. Dala bych si. :-P  :-)

2 altara | 16. dubna 2020 v 18:54 | Reagovat

To je recept od Lenky a je ještě starší, je z mých lednových narozenin :-D  :-D  :-D Dělala jsem pro kamarády na oslavu a chutnala ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama